18 January 2019

Netwerken is relaties opbouwen


Elke week kom ik wel iemand tegen die netwerken ziet als een handige shortcut naar een snelle verkoop. Ik heb het al meermaals neergeschreven op deze blog : Netwerken en verkopen zijn twee professionele activiteiten die weinig of niets met elkaar te maken hebben. Netwerken is het opbouwen van zakelijke relaties. Punt.

Netwerken is geen manier om snel rijk te worden of om snel je bedrijf te doen boomen. Netwerken is een stappenplan met resultaat op lange termijn. En daarmee bedoel ik niet noodzakelijk dat je lang moet wachten op resultaat, maar wel dat die resultaten ook kunnen blijven komen. Wanneer iemand jouw producten of diensten heeft aanbevolen bij iemand uit zijn kennissenkring is er immers de kans dat hij dat meermaals zal doen.

  1. Bouw aan je netwerk
  2. Bouw aan je credibiliteit en reputatie, zodat men je ook voldoende zal vertrouwen om potentiƫle klanten naar je door te sturen.
  3. Hou de relaties warm zodat men aan jou blijft denken en zorg ervoor dat je reputatie intact blijft.
Vanaf dan begint de inspanning ook zijn vruchten af te werpen. Iemand uit jouw netwerk komt iemand anders tegen die op zoek is naar iets wat jij kan leveren. Dan is het uiteraard essentieel dat jouw netwerkcontact aan jou denkt en de potentiƫle klant naar jou doorverwijst.
 
Wil je meer zekerheid dat dit ook werkelijk zal gebeuren ?
Geef zelf het goede voorbeeld !

No comments:

Post a Comment