2 February 2012

Activiteit in de kijker : CopyWriting


De meeste lezers kennen mij natuurlijk als spreker en schrijver over professioneel netwerken en sociale media. Een groot stuk van mijn werktijd spendeer ik echter ook aan andere activiteiten zoals persoonlijk advies en begeleiding op vlak van bedrijfscommunicatie.

Wat daar ook vaak bij komt kijken is Copywriting - het schrijven, opmaken of verbeteren van teksten

Het is bijna niet te geloven hoe een betere of juiste woordkeuze een gigantische impact kan hebben op het resultaat wanneer het vb. gaat om een tekst die in een folder naar potentiële klanten zal worden verzonden.

Creatief omspringen met woorden is natuurlijk een kunst op zich en hiermee bepaal je voor 99% wat een potentiële klant over jou of jouw bedrijf denkt wanneer hij je tekst leest. Iedereen kent vast wel de uitdrukking “tussen de regels lezen”. Het is de taak van de copywriter om ook “tussen de regels te kunnen schrijven”.

Uiteraard kan je soms ook behoefte hebben aan een brief of tekst die ook correct moet zijn conform de bijpassende wetgeving. De nodige kennis daarvoor hebben we ook in huis.

Wat zijn typische copywriting taken waarmee we je kunnen helpen ?
  • Schrijven of herschrijven van teksten voor blogartikels of website-pagina’s
  • Schrijven of herschrijven van teksten voor bedrijfsfolders
  • Schrijven of herschrijven van toespraken
  • Schrijven of herschrijven van bedrijfsbrochures
  • Schrijven of herschrijven van officiële briefwisseling (ook voor klachten, disputen, opzeggingen, …)
  • Schrijven of nakijken van contracten en overeenkomsten
Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Contacteer ons vrijblijvend voor gelijk welke copywriting opdrachten. Voor deze activiteiten hebben wij een team ter beschikking van 2 generalisten en een juriste. Daarnaast werken we ook nauw samen met een uitstekend vertaalkantoor die eventueel de (zelfs zeer technische) teksten kunnen omzetten in een taal naar keuze. Belangrijk om weten is dat hun vertalers steeds vertalen naar de eigen moedertaal.

No comments:

Post a Comment