7 March 2012

Facebook down - Afkickverschijnselen


Deze ochtend hebben heel wat Facebook gebruikers te maken gekregen met afkickverschijnselen. Hun geliefde website is niet bereikbaar en dus moesten ze zich behelpen met de krantenwebsites om langzaam wakker te worden en hun boterham en koffie naar binnen te werken.

Op dit ogenblik is het nog steeds niet duidelijk wat er precies aan de hand is, maar alles lijkt erop dat dit het resultaat is van een hacking. Er was immers voor zover geweten geen onderhoud of upgrade gepland.
Hebben de gangsters van Mob Wars eindelijk de boerderijdieren van Farmville de vrijheid gegeven ?

Wat mij persoonlijk het meest stoort is dat Facebook ook zelf niet communiceert over deze panne. Op de Twitter account valt er niets te lezen.

Dat de panne zo goed als wereldwijd is kunnen we afleiden uit de vele Tweets die we zien op de hashtags #facebook en #facebookdown.

Wat betekent een dagje zonder Facebook ? Stoute tongen zullen vast en zeker beweren dat de productiviteit in heel wat bedrijven deze ochtend enorm zal stijgen. Anderzijds denk ik dat Twitter vandaag heel wat extra data te verwerken zal verkrijgen. Koffiefabrikanten zien ongetwijfeld ook een piek in hun verkoop want geef toe ... Facebook is iets waar we ondertussen zo aan gewoon zijn dat het echt een raar gevoel is wanneer het er ineens niet meer is.

Hopelijk is Facebook snel terug bereikbaar, maar ondertussen wens ik jullie allemaal een pijnloze 'cold Turkey'.

No comments:

Post a Comment