6 June 2018

Ontzorg je klant door je netwerk actief in te zetten

Netwerken is niet alleen het onderwerp van onze presentaties, workshops en boeken. Netwerken is ook de absolute ruggengraat van ons bedrijf. Zonder de freelancers en strategische partners die we selecteren uit ons immer groeiende netwerk zouden we vandaag immers nog heel wat gaten hebben in de uitvoering van onze bedrijfsactiviteiten.
Enkel door regelmatig en vaak te netwerken kom je in contact met andere ondernemers waarmee er soms ook een klik is. Zelfstandige ondernemers of kleine KMO’s die een uitzonderlijke kwaliteit aanbieden door zich te concentreren op hun core business. Door ons adviesaanbod te vervolledigen met de diensten van deze ‘derden’ groeien wij ook zelf als advieskantoor.


Drie concrete voorbeelden uit ons kantoor : 
  • Wij zijn geen webbouwer of grafisch bureau, maar helpen onze klanten wel met de inhoud van hun website of brochure, waarna een geselecteerde partner de effectieve bouw van de website of de opmaak van de brochure voor zijn rekening neem.
  • Wij zijn geen verzekeringskantoor, maar we kunnen onze klanten wel doorverwijzen naar een strategische partner die hen de beste dekkingen kan aanbieden voor de scherpste prijzen.
  • Wij doen ook zelf geen vertalingen, maar werken al vele jaren samen met een uitstekend vertaalbureau, waar een grote groep van freelance vertalers technische teksten vertaald naar hun eigen moedertaal.
De ‘bottomline’ in dit verhaal is het ontzorgen van je klant. Laat je klant buitenstappen met een verhaal wat helemaal rond is, zonder dat hij zelf nog moet gaan rondshoppen om alle ontbrekende puzzelstukken in te vullen. Uiteraard heb je niet alle competenties zelf in huis, maar maak actief gebruik van de kennis en vaardigheden van je netwerkcontacten.

No comments:

Post a Comment